Loading...

Gründerintervju: Kjetil Berger, Ørje Dyreklinikk

Hjem / Suksesshistorier / Gründerintervju: Kjetil Berger, Ørje Dyreklinikk
Kjetil Berger
Kjetil Berger

– På hvilken måte har samarbeidet med Østfold Bedriftsenter hjulpet deg?

Vi var to som var interessert i å starte bedrift i sammen. Vi gikk begge på kurs hos Østfold Bedriftsenter og stod da bedre rustet og visste bedre hva vi gikk til videre i prosessen. Det var også lettere å vite hvor vi skulle henvende oss i kommune, regnskapsfører, Altinn, banker, Brønnøysundregistrene osv.

– Har du noen råd til de som ønsker å etablere egen virksomhet?

Få med deg noen du stoler på, enten som støtte eller partner. Utfordre deg selv på forretningsidéen. Bruk tid på en gjennomarbeidet forretningsplan. Vær ærlig mot deg selv og dine kontakter.

– Hva er det beste med en samarbeidspartner slik som Østfold Bedriftsenter?

Oversiktlig og systematisk gjennomgang av veien fra idé til virkelighet. Viktig å få noen tips om hva man skal gjøre og hva man ikke skal gjøre. Vi ble utfordret på styrker og svakheter ved vår forretningsidé.

Hvordan tror du etableringsprosessen hadde vært om du ikke hadde hatt Østfold Bedriftsenter til hjelp?

Prosessen ville vært mindre oversiktlig og veien ville virket mye lengre. Jeg var overrasket over hvor generell og uangripelig den informasjonen som var å finne på diverse offentlige nettsider som Altinn og Brønnøysundregistrene. Men etter kurset var det lettere å sortere slik informasjon.

Ørje Dyreklinikk: http://orjedyreklinikk.no/hvem-2.html